Αστυνομικοί έκλεψαν χρήματα από αλλοδαπούς που έπιασαν για ναρκωτικά

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν ένας αστυφύλακας και τρεις ειδικοί φρουροί μετά το σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τους για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της κατάχρησης...
εξουσίας, της παραβίασης οικιακού ασύλου, της κλοπής και της απλής σωματικής βλάβης.

Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες τεσσάρων αλλοδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν και κατηγορούνται για υπόθεση ναρκωτικών.

Οι αλλοδαποί κατήγγειλαν συγκεκριμένα ότι το βράδυ της Τετάρτης τέσσερις ένστολοι αστυνομικοί, αφού προηγουμένως τους έλεγξαν σε υπαίθριο χώρο και βρήκαν στη κατοχή τους ναρκωτικά, εισήλθαν στη συνέχεια παράνομα στο σπίτι τους, έψαξαν τους χώρους του σπιτιού και αφαίρεσαν από την κατοχή τους το ποσό των 1.100 ευρώ.

Όπως προέκυψε μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο αστυφύλακας και οι τρεις ειδικοί φρουροί, που πραγματοποιούσαν το βράδυ της Τετάρτης περιπολία στο κέντρο της Αθήνας, εντόπισαν τρεις αλλοδαπούς την ώρα που πραγματοποιούσαν συναλλαγή με ναρκωτικά επί της οδού Αγίου Κωνσταντίνου.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν δύο από αυτούς, στην κατοχή των οποίων βρήκαν οκτώ συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και δύο καρτέλες με ναρκωτικά χάπια.

Στη συνέχεια, μετέβησαν από κοινού με τους δυο αλλοδαπούς στο σπίτι τους στο κέντρο της Αθήνας και τούς παρέδωσαν επιπλέον τρία σπιρτόκουτα με κάνναβη και πέντε καρτέλες με ναρκωτικά χάπια.

Κατά την εξέτασή τους οι αλλοδαποί ισχυρίστηκαν ότι οι αστυνομικοί έψαξαν εκτενώς τους χώρους του σπιτιού και αφαίρεσαν από την κατοχή τους το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ. Επιπλέον ο ένας εξ αυτών κατήγγειλε ότι ο αστυφύλακας άσκησε βία σε βάρος τους, χτυπώντας τους με το χέρι στο κεφάλι.

Από την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων προέκυψε ακόμη ότι οι τέσσερις αστυνομικοί δεν είχαν αναφέρει στο κέντρο της Άμεσης Δράσης ο,τιδήποτε σχετικό με το περιστατικό, ενώ δεν είχαν προβεί σε προσαγωγή – σύλληψη των υπαιτίων.

Επιπλέον τα κατασχεθέντα ναρκωτικά παραδόθηκαν από τους αστυνομικούς σε μεταγενέστερο χρόνο, όταν κατόπιν εντολής του Κέντρου κλήθηκαν να μεταβούν στο Τμήμα Ασφαλείας Ομόνοιας, προκειμένου να εξεταστούν οι καταγγελίες.

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. σε βάρος του αστυφύλακα και των ειδικών φρουρών διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

naftemporiki.gr