Ελένη Μάρκου: Μια Καστοριανή για το Μουντιάλ Γυναικείου Ποδοσφαίρου

Μουντιάλ Γυναικών 2015: Σε λίγο στην Κομοτηνή (στις 15:00) η Εθνική Ελλάδος Γυναικών στο Ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την αντίστοιχη της Νορβηγίας, στο  πλαίσιο των υποχρεώσεών της στην προκριματική φάση του Μουντιάλ Γυναικών 2015...


  Μέλος της Εθνικής μας είναι η επιθετικός του ΠΑΟΚ, η Καστοριανή Ελένη Μάρκου (με το Νο 9 στη φωτο), που κλήθηκε στην ομάδα από τον Ευάγγελο Κουτσάκη.


Ακολουθεί η συνέντευξη της Ελένης Μάρκου στο minifootballnews.gr:
Πριν την αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας γυναικών κόντρα στην αντίστοιχη της Νορβηγίας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2015, η Ελένη Μάρκου μιλά αποκλειστικά στο minifootballnews.gr για το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και τις δυσκολίες του αγώνα.

Η 18χρονη επιθετικός τόνισε πως πρόκειται για ένα δύσκολο τεστ απέναντι σε μια πολύ δυνατή και γρήγορη ομάδα, ωστόσο δεν έκρυψε πως μέσα από τέτοια παιχνίδια οι εμπειρίες που αποκομίζονται είναι τεράστιες. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας της, του ΠΑΟΚ, καθώς και στους προσωπικούς της στόχους.

Τι κλίμα επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής ομάδας μία ημέρα πριν το παιχνίδι με τη Νορβηγία;
«Αν και πρόσφατα εντάχθηκα στην Εθνική ομάδα, τα κορίτσια και όλο το team βοήθησαν στην εύκολη προσαρμογή μου. Το κλίμα είναι ευχάριστο, χωρίς άγχος και είμαστε έτοιμες να τα δώσουμε όλα στο παιχνίδι ανεξάρτητα από τον αντίπαλο».

Δίχως αμφιβολία το παιχνίδι θα είναι δύσκολο αφού αντιμετωπίζετε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου. Τί μπορεί να κερδίσει η Εθνική από ένα τέτοιο ματς;
«Αρχικά, δεν αμφισβητούμε τις ικανότητες του αντιπάλου αλλά δεν πρέπει να σταθούμε σε αυτό. Για μας κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό και ένα τεστ για τον εαυτό μας. Θα δείξουμε σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία για να πετύχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Από τέτοιου είδους παιχνίδια σίγουρα αποκτάς εμπειρία, πείσμα και θέληση ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε την Ελλάδα σε υψηλότερο επίπεδο».

Ποιο πιστεύεις πως είναι το δυνατό σημείο της Νορβηγίας το οποίο θα πρέπει να προσέξει η ομάδα;
«Αυτές οι ομάδες υπερτερούν κυρίως σε δύναμη και ταχύτητα. Ο τρόπος για να τις αντιμετωπίσουμε είναι η καλή μας οργάνωση και η σωστή τοποθέτησή μας στο γήπεδο. Η καθεμιά από εμάς θα πρέπει να δείξει υπευθυνότητα για τον ρόλο που έχει αναλάβει».
Είσαι ευχαριστημένη από την μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα; Πιστεύεις πως στο τέλος θα καταφέρει να τερματίσει στη πρώτη θέση;

«Ο ΠΑΟΚ είναι για 8 συνεχόμενα χρόνια ο πρωταθλητής και πολλές ομάδες προσπάθησαν να πάρουν την θέση του. Φέτος σε κάποια παιχνίδια παρουσιάσαμε κακή εικόνα και αυτό μας κόστισε βαθμούς. Εμείς θα προσπαθήσουμε μέχρι τέλους για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα, και με σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή θα φτάσουμε στον στόχο μας».
Ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Έκανα πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, τελικά κατάφερα να ενσωματωθώ αλλά και να συμπληρώνω την ομάδα του ΠΑΟΚ πολύ γρήγορα. Άμεσος στόχος μου ήταν και η συμμετοχή μου στην Εθνική Γυναικών που επίσης επιτεύχθηκε. Όνειρό μου είναι να αποφοιτήσω από το πανεπιστήμιό μου και να παίξω σε ομάδα του εξωτερικού η οποία θα μου δίνει περισσότερα εφόδια απ’ ότι μια ελληνική. Βεβαίως, χωρίς την στήριξη της οικογένειάς μου δεν θα είχε συμβεί τίποτα απ’ όλα αυτά και θέλω να τους ευχαριστήσω που είναι δίπλα μου σε όλη αυτή την προσπάθειά μου».

Σταύρος Ιωαννάτος
minifootballnews.gr