To θαύμα του Ιμπαγάσα στα 38 του χρόνια

Τι και αν βαδίζει προς τα 38 του χρόνια; Το ποδόσφαιρο στο χορτάρι δεν ζητά διαβατήρια και ημερομηνία γέννησεως. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα είναι ακόμη ο «μάγος» του Ολυμπιακού και οι αριθμοί λένε μόνο την αλήθεια.   ...
Ο Ιμπαγάσα με την συμμετοχή του απέναντι στον Πλατανιά το Σάββατο έφτασε τα εννέα παιχνίδια φέτος με τον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και κύπελλο (δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα).

Συνολικά έχει παίξει 239΄ αγωνιστικά λεπτά. Σα να λέμε κάτι παραπάνω από 2,5 γεμάτα παιχνίδια. Πέραν λοιπόν του...αυτονόητου (ότι ο Ολυμπιακός έχει 9Χ9 με τον Αργεντινό), πέρα και από τους τυπικούς αριθμούς του ίδιου (1 γκολ, 4 ασίστ) υπάρχει κάτι ακόμη που αναδεικνύει με τρόπο χαρακτηριστικό τι εστί... «Κάνιο». Με τον Αργεντινό λοιπόν στο χορτάρι οι Ερυθρόλευκοι έχουν συνολικά 15-2 γκολ.

Ουσιαστικά σκοράρουν κάθε 16΄αγωνιστικά λεπτά όταν η μπάλα περνά από τα πόδια του τελευταίου των αληθινά «μεγάλων» που εμφανίστηκαν ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο μοναδικό ματς που με τον Ιμπαγάσα στο γήπεδο ο Ολυμπιακός δεν σκόραρε, έγινε στο «Βικελίδης» με αντίπαλο τον Άρη (0-2). Εκεί όμως ο Αργεντινός είχε και την μικρότερη σε χρόνο συμμετοχή του. Μόλις επτά λεπτά. Αντίθετα υπήρξαν τρεις διαφορετικές αναμετρήσεις που με τον Κάνιο (το πολύ για ένα ημίχρονο) ο Ολυμπιακός πρόλαβε να σκοράρει από τρία γκολ. Και η παρουσία του συνδυάζεται συνήθως με αντάμωμα των φορ με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Μήτρογλου, ο Σέποβιτς, ο Ολαϊτάν, ο Σαβιόλα, ο Βαλντέζ. Όλοι έχουν γευτεί τη χαρά του σκόρερ όταν ο Αργεντινός είναι εκεί...
ΑΠΕ - ΑΜΠ