Πλήγμα για την ιταλική μαφία η κατάσχεση 215 κιλών κοκαϊνης

Η οικονομική αστυνομία στην Ιταλία σε συνεργασία με τελωνειακούς υπαλλήλους, κατάσχεσε 215 κιλά καθαρής κοκαίνης από...
εμπορικό πλοίο, στο λιμάνι Gioia Tauro της Καλαβρίας. Το ύποπτο φορτίο ήταν καλά κρυμένο σε εμπορικό πλοίο που μετέφερε μπανάνες από τον Ισημερινό. Η αξία της κοκαϊνης που κατασχέθηκε υπολογίζεται από τις ιταλικές αρχές σε 43.000.000 ευρώ.

Παράλληλα η ιταλική αστυνομία συνέλαβε 23 άτομα για ναρκωτικά, που ανήκουν στο συνδικάτο «Ντραγκέτα», το οποίο σχετίζεται με τη μαφία της Νάπολης. Τα άτομα αυτά είναι οι ιθύνοντες για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών που γίνεται μεταξύ Ιταλίας και Ισπανίας.

Και οι δύο παραπάνω επιχειρήσεις γίνονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο καταστολής των ενεργειών των συνδικάτων της μαφίας στην Ιταλία.

Η Υπηρεσία για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών στην Ιταλία υπολογίζει ότι το 80% της λαθραίας διακίνησης ναρκωτικών από τη Νότια Αμερική προς την χώρα γίνεται μέσω του λιμανιού Gioia Tauro και η «Ντραγκέτα» είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό των ενεργειών αυτής της διακίνησης.

Απόδειξη γι' αυτό αποτελεί η σύλληψη μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο 40 ατόμων έπειτα από επιχείρηση της Ιταλικής αστυνομίας σε συνεργασία με το FBI. Οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα εμπορίου ναρκωτικών τα οποία προέρχονται από τη Νότιο Αμερική και την ευθύνη για την διακίνησή τους είχε πάλι το συνδικάτο της μαφίας «Ντραγκέτα».
tro-ma-ktiko.blogspot.gr