Μπορεί να προκρίθηκε αλλά πάει για τη νίκη ο Ολυμπιακός

Τελικά, έμελλε Παναθηναϊκός και Ομπράντοβιτς να στείλουν από... χθες τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά της Euroleague πριν καν...
προλάβει αν αγωνιστεί στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στην αδιάφορη Εφές Αναντολού, για την 13η αγωνιστική του Top 16.

Η νίκη των «πράσινων» κόντρα στη Μάλαγα με την ήττα της Φενέρμπαχτσε του Ζοτς από την Λαμποράλ Κούτσα, χάρισαν στους «ερυθρόλευκους» το εισιτήριο για τους «8» της διοργάνωσης ακόμα κι αν ακολουθήσουν δύο ήττες.

Πάντως, οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν είναι τελείως αδιάφοροι. Αυτό που απομένει να κυνηγήσουν είναι το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, δηλαδή η τρίτη θέση. Η νίκη κόντρα στους Τούρκους δεν τους την διασφαλίζει, αλλά κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα. Αν επικρατήσει ο Ολυμπιακός θα θέλει απλή νίκη την τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ κόντρα στον Παναθηναϊκό για να πάρει την τρίτη θέση, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να καλύψει και την διαφορά των τεσσάρων πόντων με την οποία ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τους «πράσινους», στο ματς των «αιωνίων» στον πρώτο γύρο.

Τα αγωνιστικά προβλήματα δεν λείπουν για τους «ερυθρόλευκους» σε ένα ακόμα παιχνίδι. Εκτός αγωνιστικής δράσης βρίσκονται και σε αυτό το ματς δύο πολύτιμες μονάδες της ομάδας. Ο λόγος για τους τραυματίες Πρίντεζη και Περπέρογλου. Έτσι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας για την συγκεκριμένη αναμέτρηση θα έχει στη διάθεση του τους εξής παίκτες: Σπανούλη, Πέτγουεϊ, Ντάνστον, Σερμαντίνι, Σλούκα, Κόλινς, Σίμονς, Μάντζαρη, Κατσίβελη, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου και Καββαδά.

Προβλήματα υπάρχουν και για τον Βαγγέλη Αγγέλου. Ο Έλληνας τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεση του τον τραυματία Μπαλμπάι, ενώ το έργο του δυσκολεύει καθώς το μόνο κίνητρο που έχουν οι παίκτες του είναι μια πιθανή νίκη κόντρα στους back to back Πρωταθλητές Ευρώπης.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Ντάνι Ιερεθουέλο (Ισπανία), Γιάκουμπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία) και Σάσα Μάριτσιτς (Σερβία).

Το πρόγραμμα και η βαθμολογία της 13ης αγωνιστικής του Top 16 της Euroleague

Ε’ όμιλος
Αρμάνι Μιλάνο-Μπαρτσελόνα 91-63
Παναθηναϊκός-Ουνικάχα Μάλαγα 69-60
Λαμποράλ Κούτσα-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ 95-73
Εφές Αναντολού-Ολυμπιακός 04/04, 21:00

Βαθμολογία Ε’ ομίλου (σε 12 αγωνιστικές)
Μπαρτσελόνα 12-1*
Αρμάνι Μιλάνο 10-3*
Παναθηναϊκός 7-6*
Ολυμπιακός 6-6
Ουνικάχα Μάλαγα 5-8*
Φενέρμπαχτσέ/Ούλκερ 5-8*
Λαμποράλ Κούτσα 4*-9
Εφές Αναντολού 2-10

* Μπαρτσελόνα, Αρμάνι, Παναθηναϊκός, Μάλαγα, Φενέρμπαχτσε και Λαμποράλ έχουν από έναν αγώνα περισσότερο.
tro-ma-ktiko.blogspot.gr