Είχε σχεδιάσει την κηδεία του επειδή έπασχε από καρκίνο αλλά δεν θα πιστεύετε τι έγινε

Ο Ντέριν Μπλάκγουελ, ένα 14χρονο αγόρι, γνώριζε ότι δεν είχε πολλά χρόνια ζωής. Είχε λευχαιμία αλλά και...
το εξαιρετικά σπάνιο σάρκωμα των κυττάρων Langerhans.

Οι γιατροί προσπάθησαν να του μεταμοσχεύσουν μυελό των οστών. Όλες οι χειρουργικές επεμβάσεις όμως απέτυχαν και το σώμα του κατέληξε να δέχεται επιθέσεις από πολλαπλές λοιμώξεις

Τον περασμένο Δεκέμβριο, του είχαν πει ότι είχε μόνο μερικές μέρες για να ζήσει.

Έτσι ο Ντέριν άρχισε να σχεδιάζει τη δική του κηδεία. Εξέφρασε την επιθυμία το φέρετρο του να μεταφερθεί με την ίδια νεκροφόρα που κάποτε μεταφέρθηκε η σωρός του Ουίνστον Τσώρτσιλ, υπό τους ήχους του «Move Your Feet» (Junior Senior), να φοράει κοστούμι και τα μαλλιά του να είναι χτενισμένα σε στυλ Mohawk.

Είχε δεχτεί το θάνατο του. Ο μικρός Ντέριν είχε αγωνιστεί σκληρά με τον καρκίνο για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, γεγονός που τον είχε κουράσει σωματικά και ψυχολογικά. Ήθελε απλά ένα τέλος, μια ήρεμη επιτέλους στιγμή στη ζωή του.

Στη συνέχεια, όμως, όλα άλλαξαν...

Πήγε στο σπίτι του το Δεκέμβριο, νομίζοντας ότι δεν θα ζήσει μέχρι τα Χριστούγεννα. Αλλά τα Χριστούγεννα πέρασαν. Στη συνέχεια πέρασε και η Πρωτοχρονιά.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, o Ντέριν έσκισε κατά λάθος έναν επίδεσμο από ένα από τα δάχτυλά του. Με έκπληξη είδε ότι το δέρμα του δεν ήταν πια σάπιο. Οι πληγές του είχαν επουλωθεί.

Το ανοσοποιητικό του σύστημα ήταν εντελώς ανίκανο να αντιμετωπίσει τις μολύνσεις για αυτό και οι γιατροί του δεν μπορούσαν να εξηγήσουν πως επουλώθηκαν οι πληγές του.

Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πως επέζησε ο μικρός Ντέριν. Οι γονείς του μιλούν για ένα θαύμα. «Πριν από δύο μήνες ετοιμαζόμασταν να αποτεφρώσουμε τον Ντέριν και τώρα μας λένε ότι η θεραπεία του ολοκληρώθηκε» είπε η μητέρα του.

Σήμερα όσο παράξενο κι αν ακούγεται, ο ετοιμοθάνατος Ντέριν προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη ζωή. Ήταν τόσο έτοιμος να πεθάνει και να εγκαταλείψει τη μάχη του με τον καρκίνο, που δεν είχε κάνει ποτέ σχέδια για το μέλλον του.

Πλέον όμως έχει όμως όλο το χρόνο να σχεδιάσει την ζωή του από την αρχή..

tro-ma-ktiko.blogspot.gr